Giardia test za mačke

17,90 

Giardia test za mačke je visoko zanesljiv hitri test namenjen odkrivanju antigenov parazita Giardia lamblia v mačjem blatu.

Testiranje lahko opravite sami doma. Komplet za testiranje, ki ga prejmete po pošti, vsebuje vse pripomočke za izvedbo testiranja. Rezultat izveste v 10 minutah.

Opis

Informacije o testu na povzročitelja giardioze Giardia lamblia pri mačkah

Giardia test za mačke je visoko zanesljiv in klinično potrjen hitri test za odkrivanje okužbe mačk z zajedavcem Giardia lamblia. Rezultat izveste v 10 minutah, za testiranje pa potrebujete le vzorec svežega mačjega blata.

Testiranje je enostavno in varno, poteka v treh korakih. Odvzamete blato in ga zmešate s testno raztopino v suspenzijo. Suspenzijo nato nanesete na testno napravo. Počakate 10 minut in odčitate rezultat.

Komplet za testiranje vsebuje vse kar potrebujete za izvedbo testiranja. S testom lahko tako sami doma enostavno preverite, če so v mačjem blatu prisotni antigeni parazita Giardia lamblia, ki so znak giardioze.

O parazitu Giardia lamblia

Giardioza je okužba prebavil, ki jo povzroča parazit Giardia lamblia. Povzroča drisko in posledično izgubo telesne teže, pogosto pa se značilni znaki in simptomi niti ne pojavijo. Prenaša se preko okuženega blata in pogosto z onesnaženo vodo, z giardio pa se lahko okužijo tudi ljudje.

O testiranju mačk na giardio doma

Testiranje mačke na giardio lahko enostavno opravite tudi sami doma. Potrebujete le vzorec svežega blata.

V kompletu za testiranje so vsi potrebni pripomočki za izvedbo testiranja. Test je za enkratno uporabo. Kompletu so priložena navodila za testiranje “po korakih”, ki vas vodijo čez postopek testiranja.

Celotno testiranje, skupaj s pripravami traja približno 15-20 minut, od tega je za rezultat testiranja potrebno počakati 10 minut od takrat, ko na testno napravo dodate suspenzijo (vzorec blata zmešan s testno raztopino).

Kdaj testirati mačka na giardio?

Okužba z zajedavcem Giardia lamblia je pogosta okužba pri mačkah. Testiranje je še posebej priporočljivo, če se vaša mačka giblje v okolju z večjim številom živali. Verjetnost, da pride v stik s kužnino je v takšnem primeru večja. Poleg tega je testiranje priporočljivo, če sumite, da bi vaša mačka lahko bila izpostavljena parazitu ali če pri mački opazite prebavne težave.

S pravočasnim odkritjem okužbe lahko sami vplivate na učinkovitejše sprejemanje preventivnih ukrepov. V tem primeru priporočamo, da se o preventivnih ukrepih posvetujete z veterinarjem.

Kako učinkovit je test?

Test na povzročitelja giardioze pri mačkah, na parazit Giardia lamblia, je visoko zanesljiv in klinično potrjen test. Proizveden je v Nemčiji.

Študije ovrednotenja delovanja testa so pokazale, da je test 96,5 % natančen. To pomeni, da je v 96,5 % pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi. Pri tem so glavne prednosti tega testa, da ga lahko opravite sami doma in rezultat izveste že v 10 minutah.

Kako deluje test na giardio?

Test na povzročitelja giardioze je imunokromatografski test, ki deluje na principu vezave antigenov zajedavca Giardia lamblia na protitelesa, ki so nanešena na nanodelce v testni napravi. Če so v vzorcu blata antigeni prisotni, bo ob stiku s protitelesi potekla reakcija, ki bo povzročila obarvanje črtice.

Postopek testiranja giardie pri mačkah

Testiranje poteka v treh korakih. Enostavnost testiranja je opisana spodaj.

1. Odvzamete vzorec svežega mačjega blata in ga zmešate s testno raztopino v suspenzijo.
2. Suspenzijo nanesete na testno napravo.
3. Po 10 minutah odčitate rezultat.

Hranjenje testa

Komplet za testiranje hranite v originalni embalaži, v suhem, temnem in čistem prostoru, npr. predalu, pri sobni temperaturi od +15 do +30 °C. Rok uporabe testa je 2 leti od datuma izdelave, zato lahko testiranje opravite kadar koli v tem obdobju.

Opozorilo

  • Pred pričetkom testiranjem si na roke nadenite zaščitne rokavice (zaščitne rokavice so priložene kompletu za testiranje).
  • Pred testiranjem natančno preberite navodila za testiranje.
  • Test je presejalni. Za postavitev diagnoze se morate posvetovati z veterinarjem.

Uporabnost rezultatov testiranja

Omogoča, da sami doma preverite, če je vaša mačka okužena z zajedavcem Giardia lamblia. Tako lahko sami vplivate na hitrejše in učinkovitejše sprejemanje preventivnih ukrepov v primeru prisotne okužbe.

Če je rezultat testiranja negativen: test v vzorcu blata ni zaznal antigenov Giardia lamblia. Obstaja velika verjetnost, da vaša mačka ni okužena z giardio. Če kljub negativnemu rezultatu še vedno sumite, da je vaša mačka okužena z giardio, priporočamo, da se posvetujete z veterinarjem.

Če je rezultat testiranja pozitiven: test je v vzorcu blata zaznal antigene Giardia lamblia. Obstaja velika verjetnost, da je vaša mačka okužena z giardio. V primeru pozitivnega rezultata priporočamo, da se o nadaljnjih korakih posvetujete z veterinarjem.

Nakup testa po ugodni ceni

Test na povzročitelja giardioze pri mačkah lahko naročite brez recepta prek naše spletne trgovine Sanotest Vet (kliknite »Dodaj v košarico«), po elektronski pošti vet@sanotest.com ali po telefonu 030 414 180.

Možnosti plačila so štiri, in sicer po povzetju (plačate poštarju ob prevzemu testa), z moneto, s karticami (Activa, Mastercard, Maestro, Visa in American Express) in po predračunu (prek vaše spletne banke ali UPN-a – univerzalnega plačilnega naloga).

Naročene teste vam bomo poslali po pošti v diskretni embalaži. To pomeni, da na ovojnici ne bo oznak o vašem naročilu, tako da boste le vi vedeli, kaj vsebuje pošiljka. Pri nakupu nad 30 EUR je poštnina brezplačna.