Giardia test za pse

17,90 

Giardia test za pse je namenjen odkrivanju okužbe psov s parazitom Giardia lamblia.

Testiranje opravite sami doma iz vzorca svežega pasjega blata. Rezultat v 10 min.

Opis

Informacije o testu za testiranje psov na parazit Giardia lamblia

S testom lahko sami doma preverite, če je vaš pes okužen s parazitom Giardia lambliaRezultat izveste v 10 minutah, za testiranje pa potrebujete le vzorec svežega blata vašega psa.

Testiranje je enostavno in varno, poteka v treh korakih. Odvzamete blato in ga zmešate s testno raztopino v suspenzijo. Suspenzijo nato nanesete na testno napravo in počakate 10 minut na rezultat.

Komplet za testiranje vsebuje vse kar potrebujete za izvedbo testiranja. S testom lahko tako sami doma enostavno preverite, če so v blatu vašega psa prisotni antigeni parazita Giardia lamblia, ki so znak giardioze.

O parazitu Giardia lamblia

Giardioza je okužba prebavil, ki jo povzroča parazit Giardia lamblia. Povzroča drisko in posledično izgubo telesne teže, pogosto pa se značilni znaki in simptomi niti ne pojavijo. Prenaša se preko okuženega blata in pogosto z onesnaženo vodo, s parazitom Giardia lamblia pa se lahko okužijo tudi ljudje.

O testiranju psa na Giardia lamblia doma

Testiranje psa na parazit Giardia lamblia lahko enostavno opravite tudi sami doma. Potrebujete le vzorec svežega pasjega blata.

V kompletu za testiranje so vsi potrebni pripomočki za izvedbo testiranja. Test je za enkratno uporabo. Kompletu so priložena navodila za testiranje “po korakih”, ki vas vodijo čez postopek testiranja.

Celotno testiranje, skupaj s pripravami traja približno 15-20 minut, od tega je za rezultat testiranja potrebno počakati 10 minut od takrat, ko na testno napravo dodate suspenzijo (vzorec blata zmešan s testno raztopino).

Kdaj testirati psa za okužbo z Giardia lamblia?

Okužba s parazitom Giardia lamblia je pogosta okužba pri psih. Testiranje je še posebej priporočljivo, če se vaš pes giblje v okolju z večjim številom živali. Verjetnost, da pride v stik s kužnino je v takšnem primeru večja.

Poleg tega je testiranje priporočljivo, če sumite, da bi vaš pes lahko bil izpostavljen parazitu ali če pri psu opazite prebavne težave.

S pravočasnim odkritjem okužbe lahko sami vplivate na učinkovitejše sprejemanje preventivnih ukrepov. V tem primeru priporočamo, da se o preventivnih ukrepih posvetujete z veterinarjem.

Kako učinkovit je test?

Test na povzročitelja giardioze pri psih, na parazit Giardia lamblia, je visoko zanesljiv in klinično potrjen test. Proizveden je v Nemčiji.

Študije ovrednotenja delovanja testa so pokazale, da je test 96,5 % natančen. To pomeni, da je v 96,5 % pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi. Pri tem so glavne prednosti tega testa, da ga lahko opravite sami doma in rezultat izveste že v 10 minutah.

Kako deluje test na Giardia lamblia?

Test na povzročitelja giardioze pri psih je imunokromatografski test, ki deluje na principu vezave antigenov zajedavca Giardia lamblia na protitelesa, ki so nanešena na nanodelce v testni napravi. Če so v vzorcu pasjega blata antigeni prisotni, bo ob stiku s protitelesi potekla reakcija, ki bo povzročila obarvanje črtice.

Postopek testiranja psa na parazit Giardia lamblia

Testiranje enostavno. Poteka v štirih korakih.

 • Z vatirano palčko odvzamete vzorec blata.
 • Blato zmešate s testno raztopino v suspenzijo.
 • Suspenzijo nanesete na testno napravo.
 • Po 10 minutah odčitate rezultat.

Hranjenje testa

Komplet za testiranje hranite v originalni embalaži, v suhem, temnem in čistem prostoru, npr. predalu, pri sobni temperaturi od +15 do +30 °C. Rok uporabe testa je 2 leti od datuma izdelave, zato lahko testiranje opravite kadar koli v tem obdobju.

Opozorilo

 • Pred pričetkom testiranjem si na roke nadenite zaščitne rokavice (zaščitne rokavice so priložene kompletu za testiranje).
 • Pred testiranjem natančno preberite navodila za testiranje.
 • Test je presejalni. Za postavitev diagnoze se morate posvetovati z veterinarjem.

Uporabnost rezultatov testiranja

Test omogoča, da sami doma preverite, če je vaš pes okužen s parazitom Giardia lamblia. Tako lahko sami vplivate na hitrejše in učinkovitejše sprejemanje preventivnih ukrepov v primeru prisotne okužbe.

Če je rezultat testiranja negativen: test v vzorcu blata ni zaznal antigenov Giardia lamblia. Obstaja velika verjetnost, da vaš pes ni okužen z giardio. Če kljub negativnemu rezultatu še vedno sumite, da je vaš pes okužen z giardio, priporočamo, da se posvetujete z veterinarjem.

Če je rezultat testiranja pozitiven: test je v vzorcu blata zaznal antigene Giardia lamblia. Obstaja velika verjetnost, da je vaš pes okužen z giardio. V primeru pozitivnega rezultata priporočamo, da se o nadaljnjih korakih posvetujete z veterinarjem.

Nakup testa po ugodni ceni

Test lahko naročite:

 • preko naše spletne trgovine Sanotest Vet (kliknite »Dodaj v košarico«),
 • po elektronski pošti vet@sanotest.com
 • po telefonu 030 414 180.

Možnosti plačila:

 • bančno nakazilo,
 • kreditne kartice,
 • moneta internet,
 • po povzetju.

Strošek dostave:

 • brezplačno: pri vrednosti nakupa nad 30 EUR
 • 1,73 EUR: pri plačilih z bančnim nakazilom, s kreditno kartico ali moneto
 • 4 EUR: pri plačilu po povzetju

Naročene teste vam bomo poslali po pošti v diskretni embalaži. To pomeni, da na ovojnici ne bo oznak o vašem naročilu, tako da boste le vi vedeli, kaj vsebuje pošiljka.