Koronavirus test za pse

17,90 

Koronavirus test za pse je namenjen odkrivanju okužbe psa s pasjim koronavirusom.

Testiranje opravite sami doma. Rezultat v 10 minutah.

Opis

Informacije o testu za testiranje psov na pasji koronavirus

Test na pasji koronavirus omogoča, da sami doma preverite, če je vaš pes okužen s pasjim koronavirusom (angl. Canine Coronavirus – CCV).

Testiranje je zelo enostavno. Za testiranje potrebujete le majhno količino svežega blata vašega psa, rezultat pa izveste že v 10 minutah.

V kompletu za testiranje, ki ga prejmete na dom, so vsi pripomočki, ki jih potrebujete za enostavno in varno testiranje.

Priložena so natančna navodila za uporabo (če bi pred testiranjem morda imeli še katero vprašanje, nas lahko kontaktirate vse dni v tednu).

Test je dokazano zelo natančen v primerjavi z laboratorijskimi testi. Tovrstne hitre teste uporabljajo tudi v laboratorijih in veterinarskih ambulantah po vsem svetu.

Rezultat vam je lahko v pomoč pri sprejemanju preventivnih ukrepov v primeru okužbe vašega psa s koronavirusom.

O pasjem koronavirusu

Pasji koronavirus je zelo nalezljiv virus. Na pse se prenaša preko okuženega pasjega blata.

Koronavirus pri psih povzroča vnetja v prebavilih, ki se pogosto kažejo kot driska in bruhanje.

O testiranju psa na pasji koronavirus doma

Testiranje s tem testom je enostavno. Vse kar potrebujete je vzorec svežega blata vašega psa in v 10 minutah izveste, če je pes okužen s koronavirusom. Test je za enkratno uporabo.

V kompletu za testiranje so vsi potrebni pripomočki, ki jih potrebujete za testiranje. Kompletu so priložena navodila za testiranje “po korakih”, ki vas vodijo čez postopek testiranja.

Celotno testiranje, skupaj s pripravami traja približno 15-20 minut, od tega je za rezultat testiranja potrebno počakati 10 minut od takrat, ko na testno napravo dodate suspenzijo (vzorec blata zmešan s testno raztopino).

Kdaj se pes okuži s pasjim koronavirusom?

Koronavirus je pogosteje prisoten v okoljih kjer se zadržuje več psov. Pes se s pasjim koronavirusom okuži, ko zaužije kužni material, ki je pogosto pasje blato.

Najpogosteje se to dogaja, ko je pes v stiku z drugimi okuženimi psi ali v okolju s pasjimi iztrebki.

Kdaj testirati psa na koronavirus?

Testiranje na pasji koronavirus je še posebej priporočljivo, če se vaš pes giblje v okolju z večjim številom psov, ker je v takšnem primeru možnost za okužbo večja.

Poleg tega je testiranje priporočljivo, če sumite, da bi vaša pes lahko bila izpostavljen koronavirusu ali če pri psu opazite prebavne težave.

S pravočasnim odkritjem okužbe namreč lahko sami vplivate na učinkovitejše sprejemanje preventivnih ukrepov. V tem primeru priporočamo, da se o preventivnih ukrepih posvetujete z veterinarjem.

Kako zanesljiv je test na pasji koronavirus?

Študije ovrednotenja delovanja testa so pokazale, da je test na pasji koronavirus najmanj 96,8 % natančen. To pomeni, da je v 96,8 % pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi.

Test je zelo kvaliteten in zanesljiv. Proizveden je v Nemčiji. Takšno tehnologijo testov uporabljajo tudi v veterinarskih ambulantah, laboratorijih in veterinarji na terenu.

Pri tem so glavne prednosti tega testa na pasji koronavirus, da ga lahko opravite sami doma in rezultat izveste že v 10 minutah.

Kako deluje test na pasji koronavirus?

Test na pasji koronavirus je imunokromatografski test, ki deluje na principu vezave antigenov koronavirusa na protitelesa, ki so nanešena na nanodelce v testni napravi.

Če so v vzorcu blata antigeni prisotni, bo ob stiku s protitelesi potekla reakcija, ki bo povzročila obarvanje črtice.

Postopek testiranja na pasji koronavirus

Testiranje je enostavno. Poteka v štirih korakih.

 1. Z vatirano palčko odvzamete vzorec blata.
 2. Blato zmešate s testno raztopino v suspenzijo.
 3. Suspenzijo nanesete na testno napravo.
 4. Po 10 minutah odčitate rezultat.

Hranjenje testa

Komplet za testiranje hranite v originalni embalaži, v suhem, temnem in čistem prostoru, npr. predalu, pri sobni temperaturi od + 2 do +30 °C.

Rok uporabe testa je 2 leti od datuma izdelave, zato lahko testiranje opravite kadar koli v tem obdobju.

Opozorilo

 • Pri testiranju uporabljajte zaščitne rokavice (priložene so v kompletu za testiranje).
 • Natančno preberite navodila za testiranje.
 • Test je presejalni. Za postavitev diagnoze se morate posvetovati z veterinarjem.

Uporabnost rezultatov testiranja psa na pasji koronavirus

S testiranjem lahko izveste, če je vaš pes okužen s koronavirusom. S tem lahko sami vplivate na preprečevanje širjenja okužbe in izvajanje ukrepov, ki bodo vašemu psu omogočili učinkovitejše spopadanje z okužbo.

Če je rezultat testiranja negativen: test v vzorcu blata ni zaznal antigenov koronavirusa. Obstaja velika verjetnost, da vaš pes ni okužen s koronavirusom. Če kljub negativnemu rezultatu še vedno sumite, da je vaš pes okužen, priporočamo, da se posvetujete z veterinarjem.

Če je rezultat testiranja pozitiven: test je v vzorcu blata zaznal antigene koronavirusa. Obstaja velika verjetnost, da je vaš pes okužen s koronavirusom. V primeru pozitivnega rezultata priporočamo, da se o nadaljnjih korakih posvetujete z veterinarjem.

Nakup testa na pasji koronavirus po ugodni ceni

Test na pasji koronavirus lahko naročite:

 • preko naše spletne trgovine Sanotest Vet (kliknite »Dodaj v košarico«),
 • po elektronski pošti vet@sanotest.com
 • po telefonu 030 414 180.

Možnosti plačila:

 • bančno nakazilo,
 • kreditne kartice,
 • moneta internet,
 • po povzetju.

Strošek dostave:

 • brezplačno: pri vrednosti nakupa nad 30 EUR,
 • 1,73 EUR: pri plačilih z bančnim nakazilom, s kreditno kartico ali moneto,
 • 4 EUR: pri plačilu po povzetju.

Naročene teste vam bomo poslali po pošti v diskretni embalaži. To pomeni, da na ovojnici ne bo oznak o vašem naročilu, tako da boste le vi vedeli, kaj vsebuje pošiljka.