Parvovirus test za pse

17,90 

Parvovirus test za pse je namenjen odkrivanju okužbe psa s pasjim parvovirusom.

Testiranje opravite sami doma. Rezultat v 10 minutah.

Opis

Informacije o testu za testiranje psov na pasji parvovirus

S testom na pasji parvovirus lahko sami doma preverite, če je vaš pes okužen s pasjim parvovirusom (angl. Canine Parvovirus).

Za testiranje potrebujete le vzorec svežega blata vašega psa. Rezultat izveste v 10 minutah. V kompletu za testiranje so vsi pripomočki, ki jih potrebujete za testiranje.

Test na pasji parvovirus je dokazano visoko zanesljiv. V študiji ovrednotenja delovanja je v 94,7 % odstotkih ta test pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi.

Test vam je lahko v pomoč pri zgodnjemu ugotavljanju okužbe vaše psa s parvovirusom. V primeru okužbe, lahko tako sami vplivate na učinkovitejše vpeljevanje preventivnih ukrepov.

O pasjem parvovirusu

Pasji parvovirus je zelo nalezljiv virus, ki je še posebej prisoten pri mladih in necepljenih psih.

Virus lahko zelo dolgo preživi v okolju. Preživi lahko v različnih organskih materialih več mesecev do enega leta pri sobni temperaturi in pri nižjih temperaturah še dalj časa.

O testiranju psa doma na pasji parvovirus

Testiranje, ki ga izvedete sami doma je še posebej uporabno za hitro ugotavljanje okužbe psa s pasjim parvovirusom.

Za testiranje potrebujete le vzorec svežega blata vašega psa. Po izkušnjah uporabnikov, vzame testiranje približno 15 do 20 minut. V ta čas je že vštet čas čakanja na rezultat, ki je 10 minut.

Komplet za testiranje vsebuje vse pripomočke, ki jih potrebujete za testiranje. Kompletu so priložena navodila za uporabo, ki vas vodijo čez postopek testiranja, korak za korakom.

Kdaj se pes najpogosteje okuži s parvovirusom?

Primarni vir okužbe je blato okuženih živali, sicer pa je virus prisoten v vseh drugih izločkih okuženih psov.

Najpogosteje se s parvovirusom okužijo mladi psi.

Pri odraslih psih ni nujno, da se bodo kakšni znaki okužbe sploh pokazali. Okužba z pasjim parvovirusom je pogosto asimptomatska. Povzroči lahko hude zaplete še posebej pri psih do osmega tedna starosti. Okuženi psi trpijo za drisko, bruhanjem in anoreksijo. Vse to pa pogosto vodi v dehidracijo.

Klinični znaki in resnost okužbe je odvisna od starosti živali, pasme in splošnega zdravja. Večinoma okužba huje prizadane mlade pse.

Kdaj testirati psa na pasji parvovirus?

Testiranje na pasji parvovirus je še posebej priporočljivo, če se vaš pes giblje v okolju z večimi psi. Verjetnost okužbe je v takšnem primeru večja.

Če se simptomi pojavijo, so to pogosto vročina, depresija, zmanjšan apetit, bruhanje in dehidracija.

S pravočasnim odkritjem okužbe namreč lahko sami vplivate na učinkovitejše sprejemanje preventivnih ukrepov. V takšnem primeru priporočamo, da se o preventivnih ukrepih posvetujete z veterinarjem.

Kako zanesljiv je test na pasji parvovirus?

Študija ovrednotenja delovanja testa je pokazala, da je ta test na pasji parvovirus najmanj 94,7 % zanesljiv. To pomeni, da je v 94,7 % pokazal enak rezultat kot laboratorijski testi.

Test je proizveden v Nemčiji. Takšne teste za testiranje psov na pasji parvovirus uporabljajo tudi v veterinarskih ambulantah, laboratorijih ter veterinarji na terenu.

Pri tem so glavne prednosti tega testa na pasji parvovirus, da ga lahko opravite sami doma in rezultat izveste že v 10 minutah.

Kako deluje test na pasji parvovirus?

Test na pasji parvovirus je imunokromatografski test, ki deluje na principu vezave antigenov parvovirusa na protitelesa, ki so nanešena na nanodelce v testni napravi.

Če so v vzorcu blata parvovirus prisoten, bo ob stiku s protitelesi potekla reakcija, ki bo povzročila obarvanje črtice.

Postopek testiranja psa na pasji parvovirus

Testiranje poteka v štirih korakih:

 1. Z vatirano palčko odvzamete vzorec blata.
 2. Blato zmešate s testno raztopino v suspenzijo.
 3. Suspenzijo nanesete na testno napravo.
 4. Po 10 minutah odčitate rezultat.

Hranjenje testa

Komplet za testiranje hranite v originalni embalaži, v suhem, temnem in čistem prostoru, npr. predalu, pri sobni temperaturi od + 2 do +30 °C.

Rok uporabe testa je 2 leti od datuma izdelave, zato lahko testiranje opravite kadar koli v tem obdobju.

Opozorilo

 • Pri testiranju uporabljajte zaščitne rokavice (priložene so v kompletu za testiranje).
 • Pred pričetkom testiranja natančno preberite navodila za testiranje.
 • Test je presejalni. Za postavitev diagnoze se morate posvetovati z veterinarjem.

Uporabnost rezultatov testiranja na pasji parvovirus

S testiranjem lahko izveste, če je vaš pes okužen s parvovirusom. S tem lahko sami vplivate na preprečevanje širjenja okužbe in izvajanje ukrepov, ki bodo vašemu psu omogočili učinkovitejše spopadanje z okužbo.

Če je rezultat testiranja negativen: test v vzorcu blata ni zaznal antigenov parvovirusa. Obstaja velika verjetnost, da vaš pes ni okužena s parvovirusom. Če kljub negativnemu rezultatu še vedno sumite, da je vaš pes okužen, priporočamo, da se posvetujete z veterinarjem.

Če je rezultat testiranja pozitiven: test je v vzorcu blata zaznal antigene parvovirusa. Obstaja velika verjetnost, da je vaš pes okužen s parvovirusom. V primeru pozitivnega rezultata priporočamo, da se o nadaljnjih korakih posvetujete z veterinarjem.

Nakup testa na pasji parvovirus po ugodni ceni

Test na pasji parvovirus lahko naročite:

 • preko naše spletne trgovine Sanotest Vet (kliknite »Dodaj v košarico«),
 • po elektronski pošti vet@sanotest.com
 • po telefonu 030 414 180.

Možnosti plačila:

 • bančno nakazilo,
 • kreditne kartice,
 • moneta internet,
 • po povzetju.

Strošek dostave:

 • brezplačno: pri vrednosti nakupa nad 30 EUR
 • 1,73 EUR: pri plačilih z bančnim nakazilom, s kreditno kartico ali moneto
 • 4 EUR: pri plačilu po povzetju

Naročene teste vam bomo poslali po pošti v diskretni embalaži. To pomeni, da na ovojnici ne bo oznak o vašem naročilu, tako da boste le vi vedeli, kaj vsebuje pošiljka.